Kinderen & Baby

1001 Foto’s maar ook die echt mooie?

 

Je kinderen zet je duizenden keren op de foto. Na die eerste jaren waarin je geneigd bent om elk stapje, lachje en hapje vast te leggen en in je huis te hangen, komen de kinderjaren. Ze komen bij de schoolfotograaf, halen hun zwemdiploma’s, gaan voor het eerst naar de middelbare school en voordat je het weet, hangt de hele vriendenclub bij jou thuis bij te komen van het eindexamenfeest.

Fotograferen doe je altijd wel. Maar bekijk eens objectief:

  • Hoe vaak staan jullie er samen op?
  • Heb je ook écht mooie foto’s van je kind zelf, los van die grappige situatie die je snel vastlegde met je smartphone?
  • En heb je ook foto’s van jullie complete gezin, inclusief degene die meestal fotografeert en met broers of zusjes bij elkaar?

Kinderfotografie is bedoeld om jouw herinnering vast te leggen.
Echt mooi en voor altijd.

 

Want mooie foto’s laten zoveel meer zien dan een selfie.

Dat kan een portret zijn, maar net zo goed een close genomen foto van een spelende dreumes. Je kleuter die verbaasd even opkijkt. Jouw kind in die herkenbare schaterlach. Of je puberzoon gewoon in die stoere houding.

Je denkt er misschien niet aan om dat te laten fotograferen. Omdat het zo gewoon is. Omdat de kinderen niet meer op de foto willen. Of omdat je denkt: ik heb al zoveel foto’s op de computer waar ik nooit iets mee doe.

 

Maar ooit komt de dag dat je wel terug wilt kijken.

En dat je haarscherp dat beeld wilt kunnen terugzien. Niet alleen van die leuke kleuterjaren, maar ook die foto’s uit de pubertijd waar je nog altijd met gemengde gevoelens naar terugkijkt. Achteraf is het zo waardevol als je ook uit die tijd een prachtige foto hebt van je zoon of dochter.

Alleen: jouw kinderen willen vast niet stilzitten om te lachen naar het vogeltje. En geef ze eens ongelijk!

 

Maar het kan ook anders:

–   Je dreumes, peuter of kleuter spelend in de studio (dan komt die blik in de lens er echt wel).

–   Je kinderen samen, of jullie gezin in een setting die we hier even inbouwen (spullen zát).

–   Puur natuur op locatie, jullie gezin met elkaar (en ik zorg voor de mooie platen).

–   De beste vrienden samen, of het meidenclubjeOp hun favoriete hangplek, in de dug-out van de voetbalvereniging of tijdens een make-up workshop

Het kan zo ongedwongen of feestelijk als je maar wilt. Tijdens een barbecue buiten, als mooi slot van een eindexamenjaar. Of als 4-jarige met tafelpatat als tegenhanger van de cakesmash. Of een shoot van jou met je dochter terwijl jullie cupcakes bakken…

Er is zoveel te bedenken waardoor het én een leuk moment wordt, plus een tastbare herinnering. Leuk om cadeau te geven aan jezelf en aan de trotse opa’s en oma’s. Maar andersom mag ook: die trotse opa’s en oma’s kunnen met een mooie cadeaubon ook zelf zorgen dat ze hun kleinkinderen op hun mooist in een lijstje kunnen doen….

 

Kies het pakket dat past

Onderstaande pakketten geven je een indicatie van prijzen en mogelijkheden. Maar het uiteindelijke pakket boeken we altijd in overleg. Bel of mail even, dan heb ik misschien nog wel andere ideeën die nog beter bij jou passen.

Meer inspiratie vind je ook op de pagina’s familie & portret, newborn en zwangerschap.