FAQ

Veelgestelde vragen en praktische informatie

 

Hoe moet ik een fotoshoot boeken?

Als je zin hebt om mooie foto’s te laten maken in een professionele setting, kun je mij bellen of mailen. Ik bel je zo snel mogelijk terug. Als ik op jullie datum nog vrij ben, plannen we een afspraak om je wensen te bespreken, telefonisch of bij jullie thuis, of je komt vast naar mijn studio. Hierna krijg je een offerte. Zodra je die hebt ondertekend, is onze afspraak bindend. Dat doen we dus zo snel mogelijk, dan hebben we beiden zekerheid.

 

Waar doen we de shoot?

Je kiest zelf of je in de studio wilt komen of thuis (tegen meerprijs). Of we bepalen een andere locatie: in het (pret)park, op het strand, bos of een binnenlocatie. Ik ken veel locaties in de omgeving van Rotterdam, dus ik kan je altijd helpen. En als jullie iets hebben wat ik niet ken, ga ik altijd vooraf even kijken.

 

Hoe kan ik nabestellen?

Op twee manieren. De eerste is dat je de link digitaal krijgt en zelf de foto’s selecteert die je graag wilt hebben in je album, of als afdruk op de muur, of beiden.

De andere is dat je bij mij in de studio komt kijken. Ik heb speciaal kleur-echte monitors en kan ik je adviseren. Bovendien heb ik voorbeelden liggen van prints op bijvoorbeeld canvas, hout en aluminium. Dan hebben jullie er het minste werk van. De nabestellingen werk ik zo vlot mogelijk af na de shoot, uiterlijk binnen 3 weken, bij een bruiloft binnen 5 weken.

 

Krijg ik alle foto’s te zien?

Ik maak het je gemakkelijk door de mooiste foto’s alvast te bewerken en een voor-selectie te maken van de highlights. Uiteraard kun je die aanvullen en wijzigen, maar de basis zit daar in. Technische missers en dubbele foto’s haal ik eruit, maar leuke bloopers krijg je er absoluut bij.

 

Kan het ook in het weekend?

Ja, dat kan, maar kost wel iets meer. Simpelweg omdat anders iedereen op zaterdag wil, en dan zou ik maar één dag in de week kunnen werken.

 

Wat als ik ziek ben?

In acute noodgevallen zijn we soms wel gedwongen een shoot te verplaatsen. Neem contact op zodra je weet dat het niet gaat lukken, dan kijken we wat er mogelijk is.

 

Moet ik mij voorbereiden?

Bij sommige shoots wel. Je krijgt altijd vooraf een informatiemail zodat je je optimaal kunt voorbereiden en weet waar je op kunt letten. Maar in principe regel ik alles en hoef je alleen maar lekker te slapen vooraf en te genieten op de dag zelf.

 

Hoe lang duurt de shoot?

Dat hangt af van jullie wensen. Een leuke gezinsfoto in de studio kan binnen een half uur, maar ik ga ook rustig een uur of twee uur met jullie allemaal wandelen. Met een slapende baby: zo lang als de baby slaapt. In de praktijk betekent dat tussen een uur en 2,5 uur. In de studio kan ik alles voorbereiden en is het licht perfect, dus werken we snel. Op locatie heb je meer tijd nodig en met kinderen is het altijd wachten op het goed moment, en zorgen dat je er dán direct bij bent. Ik neem de tijd voor jullie en hoop dat jullie dat ook nemen. Bij bruiloften passen we mijn aanwezigheid aan op jullie tijdschema. Maar eigenlijk gaat alles in overleg.

 

Wanneer zijn de foto’s klaar?

Meestal binnen 14 dagen na de shoot. Dan kun je de bestanden bekijken en uitkiezen welke je wilt laten afdrukken en welke je digitaal wil hebben, want soms moet ik ook die foto’s nog even bewerken. De levering van die afdrukken, is dan meestal 3 tot 8 werkdagen later, afhankelijk van het product. Ik kan alles voor je verzamelen en in één keer bij je langs brengen. Of je mag het even ophalen bij mij in de studio. Met verzenden ben ik altijd wat voorzichtig. Je weet maar nooit…

 

Welke kleding moet ik aan?

Kleding waarin jij je lekker voelt, dan straal je het meest! Neem in elk geval meerdere sets mee, zodat je kunt wisselen als het resultaat minder mooi oogt. Zorg dat de kleuren passen bij de kleding van je partner, kinderen of je pasgeborene. Voor zwangeren en baby’s heb ik een uitgebreide collectie mooie doeken, jurken en mutsjes. Die mag je rustig voor die tijd alvast even komen bekijken maar kun je op de dag zelf ook uitkiezen (en meteen aanpassen). Al dit soort informatie staat ook in de mail die ik je vooraf toestuur.

 

Kan ik gespreid betalen?

Tja, dat doe je eigenlijk al een beetje. De eerste helft wil ik namelijk graag binnen hebben op de dag voor de shoot. De andere helft betaal je bij aflevering van de foto’s. Fijner voor jou, en fijner voor mij.

 

Krijg ik korting als ik meer shoots wil?

Ja, ik heb combipakketten. De zwangerschap wordt vaak samen geboekt met de new born. De trouwreportage kun je combineren met een loveshoot vooraf, die je dan kunt gebruiken voor je uitnodigingen. En voor baby’s heb ik een compleet jaarplan: newborn shoot, 3 maanden, 6 maanden, en een cakesmash vlak voor de eerste verjaardag. De prijzen vind je op de prijslijst.

 

Regel je ook geboortekaartjes, bedankkaartjes en afdrukken op wall-art?

Ja dat kan en nee, dat hoeft niet per se. Je mag de digitale bestanden ook zelf laten afdrukken. Maar als de kleuren dan anders zijn dan op het origineel, of de afdruk verbleekt heel snel, kan ik niets meer voor je regelen. Als je via mij bestelt, zorg ik voor kleurechte afdrukken uit een professioneel lab en ben ik scherp op de kwaliteit van de ondergrond. Dat kost iets meer, dan weet je ook zeker dat het goed is en goed blijft.

 

Hoeveel foto’s krijg ik digitaal?

Dat hangt af van de shoot en het pakket dat je hebt gekozen. Alle shoots zijn inclusief de digitale bestanden. Die bewaar je dus ook zelf, mijn back-up kan ik maximaal een half jaar voor jullie bewaren. Bij Newborn shoots krijg je standaard bijvoorbeeld 5 verschillende foto’s. Bij een shoot op locatie is 20 bestanden het meest gekozen pakket. En bij een bruiloft zit je gauw op 200 foto’s.

 

Kan ik ook een shoot cadeau geven?

Jazeker. Ik maak regelmatig mee dat opa en oma een surprise-shoot aanbieden. Of dat de kinderen en kleinkinderen de fotografie van de familiereünie cadeau doen aan opa en oma. Alles kan. De zakelijke kant bespreek ik met de gever, de inhoudelijke kant natuurlijk met de ontvanger van het cadeau. Is het al te laat voor de newbornshoot of weet je niet zeker of de aanstaande moeder dat wel wil? Dan kan de cadeaubon ook zonder problemen worden omgezet in een babyshoot op 3 of op 6 maanden. Ik heb mooie cadeaubonnen ontworpen in een speciale verpakking.